Skip to main content

Knesmerter

ARTROSE

Degenerativ forandring i kne. Ofte stivhet og smerter ved gange. Trening er anbefalt som tiltak for å redusere disse smertene. En fysioterpauet vil kunne hjelpe deg bra her.

JUMPERS KNEE

Irritasjon, degenerativ forandring eller betennelse av lårmuskelsenen som ligger med kneskålen og leggen. Smertene oppleves som regel på fremsiden av kne og i selve senen. Belastning som løping, hopping og styrketrening provoserer. Smerter ved å sette seg på huk og gå ned og opp trapper kan komme.

Trykkbølgebehandling, behandling av muskulatur i hofte, lår og legger samt treningsveiledning er gode tiltak mot dette.

Osteopat-Fysioterapi-Fysioterapeut-Muskelterapi-Muskelmassasje-Idrettsskader

RUNNERS KNEE

Smerter på utsiden av kne. Oppstår ofte i forbindelse med løping. På utsiden av låret ligger det et langt og sterkt bånd som går fra hoften og ned til kneet. Dette båndet anbefales og behandles for dette problemet. Andre funksjonelle problemer i kne, hofte og ankler kan bidra til denne plagen og bør også vurderes.

MENISK PROBLEMATIKK

Menisken ligger inne i kneet mellom lårbeinet og leggen. Denne fungerer som en støtdemper. Ved skade, ruptur eller irritasjon av menisken vil smerter oppstå. Dette kan skje akutt eller gradvis over tid. Smertene oppleves ofte ved belastning. Å gå ned trapper eller sette seg på huk kan ofte gi smerter. Vridninger av kneet kan ofte skade menisken.

LEDDBÅNDSSKADE

Leddbånd er en struktur som skal beskytte leddet i å bevege seg for mye i ulike retninger. Vanlige skader er korsbåndsskade. Skader i leddbånd skjer som oftes ved akutte skader fra vridninger, fall eller gjennom idrett.